20 Mayıs 2010 Perşembe

the bitch knows everything

90lı yılların sonlarında bendeniz wisconsin, a.b.d.'de öğrenciyken, her türlü soruya cevap olabilecek iki şey vardı: duct tape ve martha stewart.

martha, o zamanlar daha hapislere düşmemiş, kariyerinin doruk noktasında günlerdeydi. bizse insanların attıkları kıyafetlerini çöplerden toplayıp, todd'un süper keyifli martha gecelerini süslerdik... aradan 5 yıl geçip de todd'u ziyaret ettiğimde gururla martha'nın tüyolarıyla süslediği evini ve tarkan cd koleksiyonunu göstermişti. eşcinsel olduğunu sonunda açık etmiş (buralarda cinsel tercihinizi yaşamak zor oralarda kolay diyorsanız, bilginize amerikanın küçük kasabaları da pek bizlerden geri kalmıyor maalesef), türkiye'deki ekonomik kriz ve hortumlanan bankalar hakkında benden fazla bilgisiyle beni hayrete düşüren erken arkadaşı ve evlerinin alt katında kurduğu köpek kuaförlüğü işiyle mutlu mesuttu.
neyse geçen gün martha'nın websitesine rastladığımda, aklıma bu eski günler geldi. geleneksel macar ters aplike tekniğini keşfettim bu sayede, ve hemen denemem gerektiğine karar verdim. sizler de denemek isterseniz, linki burda. oldukça kolay aslında, kumaşın tersine deseni çiziyorsunuz, sonra keçeyi öbür tarafa iğneleyip, çizgiler üstünden dikiş makinesiyle geçiyorsunuz. sonra da düzüne çevirip, fazlalıkları makasla kesiyorsunuz.

ofisimizde tekrar tekrar alevlenen 5s günlerinden birinde (bilmeyenler için bkz. es es es es es ki yazım) atılan posta çuvallarından birini alıp, evde hem önümüz yaz kim bilir belki sahile giderim diye plaj çantası yaptım, hem de aplikesi kolay bir motif ve konuyla alakalı olduğundan keçeden geri dönüşüm işareti aplike ettim. yalnız bu aşamada dikkatli olmakta fayda var. benim gibi dikkatsiz olursanız, resimdeki gibi okları tersine giden geri gönüşüm işaretiniz oluyor. deseni çizerken ters çizmkte yarar var yani, öbr tarafın doğru yüz olacağını hesaba katarak.

son olarak duvar süslememden artan kurdalelerden biriyle de içinin kenarlarını geçtim... ortaya çıkan çantayı da ben şahsen pek beğendim... umarım sizlerin de hoşuna gider.


3 yorum:

M.Hazar YILDIRIM dedi ki...

Eline saglik tersine geri dinusumcu :) tam senlik olmus :)

tülin dedi ki...

Gitti valla.

Fosi dedi ki...

çok güzel olmuş,
bende alışverişlerimde kendi diktiğim torbaları kullanıyorum,
aslında üzerlerine geri dönüşüm simgeleri işlemek çok iyi bir fikir,
tebrikler!