22 Nisan 2010 Perşembe

şablon, trabzon, deklarasyon, dekorasyon

bu yıl film festivaline samsun, trabzon denk geldi ben de tek bir filme gidebildim: 'yoldaş modası'.

kendimi bildim bileli, festivale gittim gideli, film seçerken kriterlerim belli. program açıklanır açıklanmaz, önce almanca sonra portekizce filmler işaretlenir, bunlardan önce korku sonra iç kapayacağını düşündüklerim elenir, geriye kalanlar ilk seçim olarak saklanır. para/ zaman kalırsa ingilizce film olacaksa irlanda aksanı olsun benim olsun, sanat filmi olucaksa bari çıplaklık olsun, sapkınlık olsun tarzı sanatsal değerlerle yakından uzaktan alakasız rezil kriterlerle yapılan seçimler eklenir.

neyse alman olan herşeye koşulsuz şartsız bir sevgim var da bu doğu berlin'in hakkı yenmesi durumuna biraz kılım. en son duvar müzesinde gezdiren kadına 'ayol tamam doğulular kaçıyordu da batıdan giden hiç olmadı mı sisteme inandığı için filan' diye çıkışmış, kadın da var tabi diye gak guk etmiş, bayağı notlarını karıştırmak zorunda kalmıştı.


neyseciğime uzun lafın kısası ben bu doğu berlin marjinal moda dünyası belgeselini pek beğendim, aklıma koydum girişe şablonunu yapıcam. buldum resmi internetten, tuttum copyshop'un yolunu, dedim 'bas şunu folyoya duvarıma boyuycam'. copy shop dedi ki 'vektörel çizim lazım', ben dedim 'bugün olmaz ali belki yarın'. ve her zamanı çok,başı boş ali desideronun yapacağı gibi eve giderken aldım karton ve maket bıçağı, çözünürlüğü yerlerde çıktımdan şablonu kendim kestim.

sonuç, eve girer girmez hemen karşınızda. sprey boya ve tiner kokusundan heran ölebilirim ama sonuçtan memnunum, etrafı bayağı boş kaldı, çünkü kendisi küçük kaldı, ne yapsam dersiniz acaba? bu vesileyle, dakika başı sorularıma inanılmaz sabırla cevap veren seer'e de teşekkürler. o duvar simsiyah değilse şuan senin sayendedir:)

bu arada maaş yattı ve sehpa üzerindeki bütün faturalar da anında ödendi. internet bankacılığından bu işlerle uğraşırken kendimi bir strateji simulasyon oyununda süper başarısız hamleler yapar gibi hissediyorum. hani bilirsiniz 'game over: not sufficient cash left' yakın ama son bir ümit şuursuzca tıklarsınız ya.

sevgiler...

2 yorum:

ozge dedi ki...

ilk bakışta letterprint gibi göründü bana, öyle de güzel olurmuş:) bi türlü öğrenemedim ama yapmayı.

flim-flam dedi ki...

letterprint ne ben bilmiyorum bile:( ama hemen arastiricam, ogrenicem, cok tesekkurler yorum icin!!